Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SULAR NASIL TEMİZLENİR?

Küçük yerleşim yerlerindeki içme suları kaynak sularından alındığı için bunların temizlenmesi bazı küçük önlemlerle halledilir. Büyük şehirlerin içme sularının temizlenmesi zor ve uğraştırıcıdır. Bu şehirlerde küçük kaynaklar yeterli gelmediğinden büyük göl ve nehirlerden faydalanılmaktadır. Busular içerisinde sağlığa zararlı maddeler olabileceğinden temizlenmelidirler.

Bu temizlenme işlemleri şu şekillerde yapılmalıdır:

1.Suyun içindeki renk, bulanıklık, koku ve kötü tat veren asılı bulunan kolloidal ve çözünmüş haldeki organik ve inorganik zehirli radyoaktif maddeleri ve hastalık yapan mikropları yok etmek.
2.Demir ve mangan gibi metalleri gidermek.
3.Sertliği ve sıcaklığı normal hale getirmek.
4.Asitliği ve bazlığı nötrleştirmek, aşındırıcı bilhassa kurşun çözündürücü ve birikinti meydana getirici özelliği yok etmek.

İçme suyunun temizlenmesinde uygulanan temel işemler:

1.Havalandırma
2.Havuzlama
3.Kabasını alma
4.Basit çökeltim
5.Pıhtılaşmış yumaklı çökeltim
6.Suların kum süzgeçlerden geçirilmesi
Yavaş süzen kum süzgeçleri
Çabuk süzen süzgeçler
Küçük süzgeçler
7. Suların mikroplardan temizlenmesi

Bunlar;

1.Kaynatma
2.Ultraviole ile dezenfeksiyon
3.Ozonla dezenfeksiyon
4.Klor dezenfeksiyonu
5.Kireç kaynağı ile dezenfeksiyon.

< geri

 

 
13.03.2013 | Kızılay Su resmi web sitesi Tekrar açıldı. Haberler bölümünde takip edebilirsiniz.
14.03.2013 | Yeni ürünlerimizi gördünüz mü?
14.03.2013 | Kızılay Su